بازگشت به وبلاگ
رزین

رزین

رزین چیست؟

رزین چیست؟ رزین  در شیمی پلیمری و علم مواد به ماده ای جامد و چسبناک گفته می شود که به وسیله گیاهان یا پلیمر مصنوعی تولید می شود. رزین ها اغلب ترکیبی از اجزای طبیعی و آلی هستند.

بسیاری از گیاهان به خصوص گیاهان چوبی رزین را در پاسخ به صدمه دیدن ترشح می کنند. رزین مانند یک بانداژ از درخت در مقابل حملات حشرات، باکتری و … محافظت می کند.

 

رِزین ها

رزین تولید شده توسط اکثر گیاهان از هیدروکربن های فرار و مشتقات آن تشکیل شده است.  از نمونه های قابل توجه رزین های گیاهی می توان به کهربا، موم گیلاد (یک نوع عطر کاربردی در پزشکی)، بلسان یا مرهم،سقز، کندر و … اشاره کرد. رزین ها به صورت مصنوعی از ترکیبات آلی و پلیمرها نیز ساخته می شوند.

 

رزین پلیمری

رُوزین ها

رُوزین ها رِزین های جامد شده ای که از ترکیبات هدروکربنی فراری که با تقطیر استخراج شده اند شناخته می شوند. روزین های معمول ترنسپرنت، بدون بو، قهوه ای یا زرد رنگ هستند.

روزین

تاریخچه

استفاده از رزین های گیاهی به یونان باستان باز می گردد. رزین ها به عنوان مواد گران قیمت شناخته می شدند و در مراسم های مذهبی کاربردهایی مثل عود داشتند.

موارد استفاده

از رزین های گیاهی سخت و ترنسپرنت برای تولید جلادهنده، چسب و … استفاده می شوند و از رزین های نرم تر گیاهی بیشتر در صنعت غذایی برای براقی و پوشش محافظتی مواد استفاده می شود. رزین ها همچنین جز ترکیبات اصلی تشکیل دهنده عطر و خشبوکننده ها هستند. به عنوان مواد خام تشکیل دهنده سایر ترکیبات اورگانیک به کار می روند. همچنین به عنوان کتینگ بعضی مواد مثل کاغذ کاربرد دارد. همچنین در خلق و رنگ آمیزی آثار هنری از رزین و تکنیک خاص استفاده می شود.

هنر رزین

این نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ