نانوگرافی

نانوگرافی

نانوگرافی

نانوگرافی یا تکنولوژی چاپ نانو یک تکنیک متفاوت و خلاقانه چاپ است. این تکنولوژی از جوهر نانو استفاده می کند. جوهر نانو یک جوهر پایه آب اختصاصی با ذرات نانو پیگمنت است که سایز ذرات ذرات و قطره آن ۰٫۱ نانومتر است.

درحالیکه جت یا افشان های چاپ جوهرافشان عکس را مستقیماً روی سطح رسانه منتقل می کنند، در نانوگرافی در ابتدا جوهر روی یک روکش حرارت دیده خاص افشان می شود. سپس به صورت جوهر از این روکش به صورت یک فیلم نازک به روی رسانه منتقل می شود.

در صنعت چاپ ۹۸% صفحات با تکنولوژی دیجیتال چاپ نمی شوند بلکه از تکنیکی استفاده می شود که قدمتی ۵۰۰ ساله دارد. یکی از دلایل اصلی این است که وقتی چاپ دیجیتال امروزی جوهر را مستقیماً روی سطح اعمال می کند، جوهر خیس به کاغذ نفوذ کرده و بسیاری از ذرات پیگمنت به زیر سطح کاغذ رفته و جذب نور کافی ندارند. به علاوه چند رنگ روی هم چاپ می شوند. کاغذ یک ضریب و محدویت در ظرفیت جوهر خیس که می توان به آن اعلام کرد دارد. این آستانه تحمل کاغذ را TIC (پوشش کل جوهر) یا TAC (پوشش کل محیط) می گویند. اگر جوهر فراتر از این حدود (TICیا TAC) به رسانه اعمال شود به لایه قبلی نمی چسبد و  ورق های چاپ را لکه انداخته و پخش ورق می شود.

این مورد برای اکثر فرآیندهای چاپ از افست تا جوهرافشان صحت دارد. در مورد چاپ جوهرافشان به حدی آب درون جوهر وجود دارد که کاغذ کاملاً اشباع شده، باد کرده و دفرمه شده و چین و چروک می شود. کاغذ باید گرم شده و آب باید از سطح کاغذ بخار شود. این مشکل جوهرهای آبکی را در استفاده برای چاپ های تیراژ بالا با پوشش کم مانند کتاب و مجلات نا مناسب می سازد.

نانوگرافیتفاوت های نانوگرافی

شرکت لاندا پیشتاژ این تکنولوژی است. فرآیند چاپ نانوگرافیک لاندا یک ابداع خلاقانه است که از پیگمنت های سایز نانو استفاده می کنند تا نور بسیار زیادتری از سایر پیگمنت ها جذب کنند. در نتیجه تصاویری شارپ با یکنواختی بسیار زیاد و براقی خوب تولید می کند. این جوهرها طیف رنگی وسیعتری را حداقل نسبت به چاپ افست پوشش داده که ۱۵% رنگ های پانتون بیشتری را تولید می کنند. بسیاری از مزایای این تکنیک به علت روکش حامل جوهر، پیگمنت های بسیار کوچک جوهر نانو و قابلیت شکل دهی یک لایه نازک جوهر به دست می آیند. این تکنیک سرعت بسیار بالایی در چاپ کاغذ های معمولی یا کتد شده، فیلم پلاستیکی، لیبل و … را می هد. محصول نهایی خروجی در مقابل سایش و خراشیدگی مقاوم است.

نانوگرافیبسیاری از مواد، وقتی به اندازه ذرات سایز نانو کاهش می یابند (کوچک می شوند)، خصوصیات دور از انتظار و عجیبی را پیدا می کنند. بعضی ذرات بسیار سخت شده و قابلیت محافظت سطح از سایش را به خود می گیرند. برخی دیگر قابلیت جذب بسیار بالا در جریان خون را پیدا می کنند که در اثردهی سریعتر و بهتر داروها به کار می روند. در طول فرآیند تحقیات یک دهه دانشمندان مشاهده شده که پیگمنت های جوهر وقتی به اندازه نانومتریک کوچک می شوند، به طور عجیبی به رنگدانه های قدرتمندی تبدیل می شوند. اگر بخواهیم مقایسه ای انجام دهیم یک جوهر با کیفیت و خوب افست سایز ذراتی تقریباً ۵۰۰ نانومتر را دارد. اما جوهر های نانو سایزی حدود ۱۰ نانومتر را دارند. همچنین بر پایه آب بوده و سازگار با محیط زیست هستند.

نانوگرافی

فرآیند نانوگرافی

فرآیند نانوگرافی با افشان یا جت کردن میلیاردها قطره (droplets) شروع می شود. با این حال قطره ها مستقیماً مانند جوهرافشان  افشان نمی شوند. در عوض قطره ها روی یک روکش مخصوص (Blanket) از بیرون ریزهای جوهر (Ejectors) که به فاصله یک تا ۲ میلی متری از روکس قرار دارند افشان می شوند.هر بار یا میله چاپ یک رنگ مشخص را چاپ می کند.چاپ های نانوگراف موجود (شرکت لاندا) با ۸ میله چاپ تجهیز شده که قابلیت چاپ تا ۸ رنگ متمایز را همزان دارند.

خروج قطره جوهر به روی روکش دقیق زمانبندی می شود. وقتی هر قطره جوهر روی پوشش گرم شده قرار می گیرد، پخش شده و به سرعت آب خود را از دست می دهد. کوچک و نازکتر می شود. وقتی تمام آب بخار شد، جوهر به مانند یک لایه بسیار نازک فیلم پلیمری خشک روی روکش قرار میگیرد. وقتی با تماس با سطح رسانه پرس می شود، این لایه نازک ۵۰۰ نانومتری از جوهر به سرعت و سرسختانه به سطح می چسبد (بدون نفوذ به آن). تصاویر شکل گرفته سخت، مقاوم در برابر سایش، بدون نیاز به زمان برای خشک شدن هستند و هیچ حوهر اضافی روی پوشش قرار نمی گیرد. پرینت دورو با این تکنیک ممکن است.

ساختار نقاط (dots) و روکش انتقالی

طراحی و درمان (Cured) روکش و سیستم ناقل این پوشش برخی ملاحظات حیاتی را متضمن است تا عکس بهترین حالت را داشته باشد. این موارد شامل انتقال کامل تصویر به کاغذ، جلوگیری از هرگونه به جاماندن جوهر، حرکت نرم و ثابت روکش، طیف رنگی وسیعتر، یکسانی در سطح چاپ، سازگار با رسانه های مختلف و … می باشد.

به علت ریز بودن پیگمنت ها، طیف پویای نور از هر پروسه چاپی بزرگتر بوده و رنگ های پانتون بیشتری را نسبت به افست پوشش می دهد. این همچنین بدین معناست که سطوح رنگ خاکستری بیشتری نیز تولید می کند. به علاوه تصاویر تک رنگ وسیع را با غلظت گنجایشی بی مانند نسبت به سایر چاپ ها تولید می کند. مزیت دیگر این لایه نازک تولید شده این است که تصاویر شفافیت و گلاسه عالی دارند. این بدان معناست که تصاویر براق روی رسانه براق و تصاویر مات روی رسانه مات تمام خصوصیات کیفیتی عکس مانند غلظت نور، فرم نقطه (Dot Shape) و … را حفظ می کنند. این لایه نازک قابلیت چسبیدن روی تمام رسانه ها را دارند.

نانوگرافی
نانوگرافی

فروشگاه پیروزگر-غفاری

مشاهده تمامی نوشته های نویسنده

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای الزامی میبایست تکمیل شوند.

بازگشت به بالا