چاپ افست

بازگشت به وبلاگ
offset

چاپ افست

چاپ افست

چاپ افست یک روش معمول چاپ است که در آن تصویر جوهر خورده از یک صفحه (Plate) به یک روکش لاستیکی و در آخر به صفحه چاپ منتقل یا به اصطلاح افست می‌شود.

وقتی افست با تکنیک لیتوگرافی (لیتوگرافی بر پایه تقابل آب و روغن است) ترکیب می‌شود، تکنیک افست با استفاده از یک حامل صفحه تخت (پلانوگرافی) که تصویر روی آن چاپ می‌شود، جوهر را از غلطک‌های جوهر دریافت می‌کند، در حالی که ناحیه غیر چاپی یک فیلم مبتنی بر آب (به نام “راه حل چشمه آب”) را جذب می کند، که باعث می شود مناطق غیر چاپ (قسمت‌هایی از صفحه که طرح روی آنها نخورده و در نتیجه نباید روی چاپ ظاهر شوند) جوهری نداشته باشند. فرآیند مدرن افست وب یا تار و پودی از رول های بزرگ کاغذ استفاده می‌کنند و چاپ بی وقفه‌ای دارند. این چاپگرها از چندین بخش تشکیل شده و معمولاً چند متر طول دارند.

 

تاریخچه

لیتوگرافی در آغاز به هدف روشی برای تکثیر اثرهای هنری با قیمتی ارزان ابداع شد. این روش چاپ محدود به استفاده از سطوحی صاف و پر منفذ است زیرا صفحه های چاپ (پلیت) از سنگ آهک تهیه می شوند. در واقع معنی باستانی کلمه لیتوگرافی عکسی از سنگ یا چاپ از سنگ است. قوطی های حلبی از معمول ترین روش های بسته بندی در قرن ۱۹ام به شمار می رفتند.اما برای چاپ روی حلبی قبل از استفاده از لیتوگرافی نیاز به استفاده از تکنولوژی انتقال تصویر بود. اولین چاپ مطبوعاتی با استفاده از روش افست لیتوگرافی چرخشی توسط رابرت برکلی از انگلستان در سال ۱۸۷۵ ابداع شد. این روش با تکنولوژی انتقال تصویر مربوط به اواسط قرن ۱۹ و ماشین چاپ دوار (روتاریر) ریچارد مارچ هو سال ۱۸۴۳ (چاپی که از یک سیلندر فلزی به جای سنگ تخت استفاده می شد) ادغام شد. سیلندر افست با مقوای نازک مخصوصی که عکس چاپ شده از سنگ را به سطح فلز انتقال میداد پوشیده شده بود. بعدها این مقوا جای خود را به پوشش لاستیکی داد که هنوز هم بیشترین جنس مورد استفاده است.

با اتمام قرن ۱۹ام هنر عکاسی از محبوبیت بالایی برخوردار شد و بسیاری از شرکت های لیتوگرافی از کار بی کار شدند. حکاکی عکس پروسه ای که از تکنولوژی ترام (به نقطه های ریزی که روی فیلم لیتوگرافی یا سطح چاپ ایجاد می شوند و از تراکم یا شدت آن ها، سایه های روشن تصویر شکل می گیرد) به جای تصویر برداری استفاده می کرد به یکی از زیبایی های آن دوران تبدیل شده بود. بسیاری از پرینترها ازجمله ایرا واشینگتون روبل از نیوجرسی از روش لیتوگرافی ارزان قیمت برای تهیه رونوشت از عکس و کتاب استفاده می کردند. روبل در سال ۱۹۰۱  روبل، که یک چاپخانه دار کوچک با تجهیزات پیش از چاپ لیتوگرافی بود، روزی، به دلایلی ، برای چاپ اسکناس با مشکل کیفیت چاپ مواجه می شود. وی برای حل این مشکل از لاستیک نرم تری برای چاپ استفاده می کند. در این میان اپراتوری هم که مسئول تغذیه ی کاغذهای اسکناس به درون دستگاه بود در هر چند دور چاپ یک بار کاغذ را مخصوصاً وارد دستگاه نمی کرد . این عمل باعث می شود که با نبودن کاغذ، مرکب نخست به روی لاستیک و سپس به پشت کاغذ بعدی انتقال یابد. وقتی روبل یکی از این چاپ های باطله را بررسی کرد با تعجب متوجه شد که کیفیت چاپی باطله در پشت کار به مراتب بهتر از چاپ روی کار است . این کشف مهمی بود و سرآغاز چاپ افست شد. روبل از آن پس برای تحقیق و توسعه ی روش چاپی غیرمستقیم با فرم های لیتوگرافی را رها کرد و این روش تازه را که « چاپ افست» نامید برای کار انتخاب کرد.

 

old ofset

 

چاپ افست نوین

یکی از مراحل مهم در پروسه چاپ تولید پیش نویس است. این مرحله اطمینان حاصل می کند که تمام فایل ها در آماده سازی برای چاپ به درستی پردازش می شوند. مرحله پیش نویس شامل تبدیل رنگ RGB دیجیتال به مدل رنگی CMYK مناسب، نهایی سازی فایل ها، تولید صفحه برای هر رنگ کار بره شده در چاپ می باشد.

افست لیتوگرافی یکی از معمولترین روش های تولید اجناس چاپ شده  مانند: روزنامه ها، مجلات، بروشور، کتاب ها و … است. در قیاس با دیگر روش های چاپ، چاپ افست مناسب ترین راه برای تولید حجم زیادی از چاپ هایی با کیفیت بالا و نیاز رسیدگی کم است که از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه است. بسیاری از روش های مدرن چاپ افست از تکنولوژی کامپیوتر به ورق (CTP) به جای کامپیوتر به فیلم (CTF) استفاده می کنند که موجب افزایش کیفیت چاپ می شود.

فواید چاپ افست در قیاس با مابقی روش های چاپ

 

  • تداوم کیفیت بالای عکس: چاپ افست تصاویر دقیق و تمیز تری و تایپ واضح تری نسبت به لترپرس دارد. دلیل آن این است که پوشش لاستیکی با متون و بافت چاپ تطابق دارد.
  • سرعت و راحتی تولید صفحات چاپ
  • عمر صفحات چاپ نسبت به روش لیتوگرافی مستقیم بیشتر است. زیرا تماس مستقیمی بین صفحه و سطح چاپ وجود ندارد. پلیت های به خوبی توسعه یافته با استفاده از جوهر بهینه شده و  راه حل چشمه آب منجر به طول اجرای بلندی با بیش از یک میلیون نسخه چاپ می شوند.
  • هزینه: چاپ افست ارزانترین راه برای چاپ های با کیفیت در مقادیر زیاد و تبلیغاتی است
  • قابلیت تنظیم مقدار جوهر در مخزن چرخشی با کلیدهای پیچی.: معمولاً یک تیغه فلزی مقدار جوهر منتقل شده از مخزن (چشمه) چرخنده را کنترل می کند. با تنظیم پیچ ها عملگر یا اپراتور فاصله بین تیغه و مخزن را تغییر می دهد که باعث افزایش یا کاهش مقدار جوهر قرار گرفته روی چرخنده می شود. درنتیجه چگالی رنگ در مناطق دارای تصویر را تغییر می دهد. در ماشین های قدیمی تر پیچ ها دستی تنظیم می شد اما در ماشین های امروزی یک ماشین کنترل پیچ ها را به صورت الکترونیکی تنظیم میکند.

معایب چاپ افست

 

  • کاهش جزئی کیفیت تصویر در قیاس با روش های حکاکی و گراورسازی
  • گرایش به بار مثبت دار کردن صفحات آلومینیومی برای بالابردن حساسیت (بوسیله اکسیده کردن شیمیایی) و چاپ روی مناطق غیر پس زمینه تصویر زمانیکه صفحات توسعه یافته به درستی مراقبت نمی شوند
  • زمان و هزینه مربوط به تولید صفحات و راه اندازی چاپ. در نتیجه مقدار کمی از کارهای چاپ هم اکنون با ماشین های افست دیجیتال انجام می شوند.

هر روش و تکنولوژی چاپ خصوصیات مخصوص به خود را دارد.

 

فرآیند چاپ افست

معمول ترین روش چاپ افست از فرآیند چاپ عکس افست نشات گرفته است. که شامل استفاده از مواد شیمیایی حساس به نور و تکنیک های عکاسی برای انتقال عکس و تایپ از منبع اصلی به صفحه های چاپ می باشد. منبع ممکن است عکس های چاپ شده یا متون تایپ شده باشد اگرچه بیشتر معمول است – با همگانی شدن کامپیوترها و عکس های دیجیتال- منبع اولیه یک داده دیجیتالی باشد.

افست

بخش های فرآیند چاپ افست

 

  • سیستم جوهردهی (مخزن یا چشمه جوهر و غلطک های جوهر)
  • سیستم رطوبت دهی (مخزن یا چشمه آب و غلطک های آب)
  • سیلندر پلیت (سیلندر زینکی)
  • سیلندر افست یا سیلندر روکش (سیلندر لاستیکی)
  • سیلندر فشار یا تاثیر

 

در این فرآیند جوهر از چشمه یا مخزن جوهر در طی چند مرحله به کاغذ منتقل می شود:

  1. سیستم های جوهر دهی و رطوبت دهی، آب و جوهر پوشش داده شده روی غلطک  هارا به روی پلیت افست انتقال می دهند.
  2. سیلندر پلیت جوهر را به پوشش دور سیلندر افست انتقال می دهد.
  3. کاغذ سپس بوسیله سیلندر فشار به سیلندر افست پرس می شود و باعث انتقال جوهر روی کاغذ و فرم دهی تصویر می شود.

 

سیستم جوهردهی

وظیفه هر سیستم جوهر دهی قرار دادن یک لایه نازک و یکنواخت جوهر روی هر بعد از پلیت چاپ است. پروسه لیتوگرافی روش خاصی است زیرا نیازمند این است که جوهر روی غلطک ها با تمام نقاط پلیت تماس برقرار کنند اما روی نواحی بدون تصویر اثری به جا نگذارند.

اجزا سیستم جوهر دهی

 

  • مخزن یا چشمه جوهر
  • غلطک چشمه یا غلطک تغذیه جوهر
  • غلطک تجمع یا داکتور جوهر
  • غلطک پخش و توزیع جوهر
  • غلطک فرم دهی جوهر

چشمه جوهر مقداری از جوهر را در مخزن خود ذخیره و مقدارهای کمی از جوهر را به غلطک های توزیع و داکتور تزریق می کند. وقتی غلطک داکتور با غلطک چشمه جوهر تماس برقرار می کند، هر دو می چرخند و داکتور جوهری می شود. داکتور سپس به جلو می چرخد تا با غلطک توزیع تماس برقرار کند و جوهر را به آن انتقال دهد. به طور معمول دو نوع غلطک توزیع وجود دارد:۱) غلطک چرخشی که در یک جهت می چرخد ۲) غلطک نوسانی که می چرخد و از یک جهت به جهت دیگر حرکت هم می کند. غلطک های توزیع جوهر را دریافت و آن را به حالت نیمه مایع آماده می کنند و به طور یکنواخت آن را به غلطک های فرم دهی جوهر می رسانند. سپس غلطک های فرم دهی یه لایه نازک جوهر را به بخش های تصویر دار پلیت لیتوگرافیک انتقال پیدا می کند. چشمه جوهر استخری از جوهر را نگه داری می کند و مقدار جوهر وارد شده به سیستم جوهر را کنترل می کند. معمولترین نوع چشمه دارای یک تیغه فلزی است که در محلی نزدیک غلطک چشمه وصل شده است. فاصله بین تیغه و غلطک چشمه جوهر با پیچ های تنظیمات تغییر می کند تا میزان جوهر روی غلطک را تنظیم کند. همانطور که غلطک چشمه می چرخد پرینتر کلیدها را تنظیم می کند تا مقدار دلخواه جوهر بدست آید.

همانطور که گفته شد در دستگاه های ساده تنظیم این پیچ به صورت دستی و در ماشین های پیشرفته با موتور کنترل به صورت الکترونیکی تنظیم می شود.اگر پرینتر نیاز به افزایش یا کاهش جوهر در یک ناحیه از پلیت را داشته باشند با تنظیم کلید منظور اجازه عبور کمتر یا بیشتر جریان را به تیغه می دهد. جریان جوهر همچنین می تواند با سرعت غلطک چشمه جوهر نیز تنظیم شود. یکی از فاکتورهای تعیین کیفیت یک دستگاه چاپ افست تعداد غلطک های توزیع و فرم دهی است. هر چه تعداد غلطک ها بیشتر باشند کنترل یکنواختی جوهر دقیقتر است. برای مثال رنگ دهی نواحی تک رنگ بزرگ با وجود تنها یک غلطک فرم دهی مشکل است.با سه غلطک (نهایت تعداد غلطک) پوشش دهی یکنواخت جوهر تقریباً در هر سطحی از صفحه راحت است. در چاپ های تجاری که معمولاً به پوشش کمی نیاز دارند استفاده از یک یا دو غلطک فرم دهی کفایت می کند و معمولاً توانایی چاپ نواحی بزرگ تک رنگ یا عکس ها را ندارند. با این حال بسیاری از چاپگرهای امروزی و جدی با سیستم جوهر دهی بزرگتر و بهتر تجهیز شده اند تا نیاز مشتری برای پرینت های بیشتر و بهتر را برطرف کنند.

 

سیستم رطوبت دهی

بسیاری از صفحات لیتوگرافی بر اساس تقابل آب و جوهر عمل می کنند. برای اینکه جوهر فقط در مناطق تصویردار صفحه اعمال شود باید یک لایه رطوبت باید روی نواحی بدون تصویر قرار گیرد. این کار توسط سیستم رطوبت دهی با مرطوب کردن مداوم صفحه انجام می گیرد.

اجزا سیستم رطوبت دهی

 

  • مخزن یا چشمه آب
  • غلطک چشمه آب
  • غلطک تجمع یا داکتور آب در سیستم های رطوبت دهی با جریان وقفه دار
  • غلطک لغزش آب در سیستم های رطوبت دهی با جریان مداوم
  • غلطک توزیع آب
  • غلطک فرم دهی آب

 

در سیستم های رطوبت دهی مستقیم آب از چشمه توسط غلطک برداشته می شود و سپس به غلطک توزیع منتقل می شود. سپس غلطک فرم دهی آب را صفحه افست منتقل می کند.

در سیستم های رطوبت دهی غیر مستقیم، آب با یک غلطک فرم دهی آب به غلطک فرم دهی جوهر که در تماس با هم هستند انتقال پیدا می کند (غلطک فرم دهی جوهر با صفحه افست در تماس است).  نام گذاری این سیستم ها به غیر مستقیم به این علت است که آب از طریق عبور از سیستم جوهر به صفحه افست می رسد. بعضی از این سیستم ها قابلیت انتقال همزمان آب روی پلیت افست و سیستم جوهر را دارند. یک ترکیب مناسب از جوهر و آب روی غلطک فرن دهی قرار می گیرد و به این علت پرینترها باید در مورد یرداشت آب یا درصدی از آن توسط جوهر اطلاع داشته باشند. یکی از مزایای این سیستم ها استفاده نکردن از کاور است اما در نتیجه عکس العمل سریعتری در مقابل با رطوبت دارند. این سیستم های رطوبت دهی معمولا در دستگاه های جدید و پیشرفته استفاده می شود.

سیستم رطوبت دهی با جریان وقفه دار (مستقیم یا غیر مستقیم) از یک غلطک داکتور آب برای برداشت و انتقال آب به غلطک توزیع استفاده می کنند.  یکی از خصوصیات این سیستم ها زمان کند عکس العمل در جلو و عقب رفتن غلطک داکتور است.

سیستم رطوبت دهی با جریان ادامه دار (مستقیم یا غیر مستقیم) در چاپ های جدیدتر استفاده می شود. این دستگاه کندی عکس العمل سیستم وقفه دار را ندارند. در این سیستم ها از غلطک لغزش آب (غلطکی که در تماس مستقیم با چشمه و غلطک توزیع است) به جای غلطک داکتور استفاده می کنند. این کار باعث ایجاد یک جریان مداوم می شود. برای سال های متوالی از الکل برای افزایش غلظت و چسبندگی آب استفاده می شد. این کار رطوبت آب را بالا می برد که راحت تر از چرخنده ای به چرخنده دیگر انتقال پیدا کند. در نهایت الکل با محلول هایی مانند اسید گلیکول و تیلل سلولزوف جایگزین شد زیرا الکل شامل ترکیبات فرار است. سختی غلطک نیز برای کمک به انتقال بهتر آب تغییر کرد.

 

انواع مختلفی از فرآیند چاپ وجود دارد.

  • روکش به روکش: روش چاپی که در آن برای هر رنگ دو سیلندر روکش موجود است. زمانیکه کاغذ از بین دو سیلندر عبور میکند در دو طرف آن چاپ گرفته می شود و به این علت هیچ سیلندر فشاری وجود ندارد. یکی از سیلندر های روکش در زمان چاپ وظیفه سیلندر فشار را به عهده دارد. این روش بیشتر برای چاپ پاکت به کار می رود. در این نوع معمولاً دو سیلندر پلیت برای هر رنگ چاپ نیز وجود دارد.
  • روکش به فولاد: این روش شبیه چاپ افست یک ورق است به جز اینکه پلیت و سیلندرهای فشار کاملا یک اندازه و دقیق هستند و فاصله کم و دقیقی معادل ۰٫۰۰۵ اینچ بین پلیت و سیلندر روکش قرار دارد. این نوع فرآیند در چاپ های تک رنگ مانند فرم های تجاری یا نامه های کامپیوتری به کار می رود.
  • چاپ سایزهای مختلف: چاپی که از از واحدها و کاست های چاپ قابل تعویض برای چاپ تک رو و از روکش به روکش برای چاپ دورو استفاده می شود.
  • افست بدون کلید: چاپی که از مفهوم جوهر تازه (تمیز کردن جوهر های روی درام برای هر چاپ) استفاده می کند. این نوع فرآیند در چاپ مطبوعات به کار می رود.
  • چاپ افست خشک: فرآیندی که از یک صفحه پلیمری پشت فلزی شبیه لترپرس استفاده می کند. اما بر خلاف لترپرس که جوهر مستقیماً از صفحه به لایه ها ( بسترها) انتقال می دهد در افست خشک جوهر به روکش لاستیکی و سپس به لایه ها منتقل می شود. از این چاپ برای سطل های پلاستیکی، لیوان، گلدان و … استفاده می شود.

مراحل کنترل کیفیت

 

  • کاغذ با چشم بازبینی می شود تا پارگی یا صدمه ظاهری نداشته باشد.
  • صفحه شیمیایی چک می شود تا مقدار درستی از محلول های شیمیایی روی صفحه باشد. تا وقتی سیلندرهای افست کاغذ را لمس می کنند لکه ای روی چاپ نباشد.
  • در طول فرآیند چاپ یک اپراتور باید چک کند که لکه ای روی کاغذها از مکان خارج شدن جوهر قرار نگیرد. اگر این اتفاق بافتد باید از  جوهری با خاصیت خشک شدن سریعتر یا کاغذی با کیفیت بالاتر استفاده شود.
  • بعد از اینکه چاپ انجام شد باید یک چک کیفیت رنگ، تصویر، اشکال و تایپ ها انجام شود.
  • کنترل کیفیت نشانه های ثبت تا اگر رنگی از لبه های نوار فراتر رفته فورا اصلاح شود. در چاپ های رنگی اگر صفحه دقیق تنظیم نشده باشد به سرعت باعث بروز مشکل شده و باعث تاری یا کنتراست بالای تصویر می شود.

 

پلیت ها یا صفحات

پلیت های استفاده شده در چاپ افست باریک، انعطاف پذیر و معمولاً بزرگتر از کاغذ چاپی هستند. دو نوع پلیت در افست به کار می رود. پلیت فلزی: معمولاً از جنس آلومینیوم هستند اما بعضی اوقات از چند فلز ساخته شده اند. پلیت پلی استر: ارزانتر هستند و در چاپ هایی با اندازه کوچک و کیفیت کار متوسط جایگزین آلومینیوم می شوند. زیرا ثبات ابعادی کمتری دارند.

کامپیوتر به پلیت

کامپیوتر به صفحه (CTP) تکنولوژی جدیدی است که جایگزین تکنولوژی کامپیوتر به فیلم (CTF) شده است و اجازه تصویر برداری صفحات فلز یا پلی استر بدون استفاده از فیلم را می دهد. با کناره گذاشتن پردازش و ترکیب کردن صفحات سنتی، CTP صنعت چاپ را دگرگون کرد. این روش باعث کم شدن زمان تهیه پیش نویس، هزینه های تهیه چاپ و بالا بردن کیفیت می شود. اکثر سیستم های CTP از روش ترمال یا تکنولوژی فرابنفشی استفاده می کنند. هر دو تکنولوژی خصوصیات یکسانی در کیفیت و دوام صفحه دارند. سیستم های فرابنفش از ترمال ارزانترند اما سیستم ترمال نیاز به کار زیر نور زرد را ندارد. CTP ترمال از لیزرهای ترمال برای نمایش یا حذف نقاط کتینگ شده در زمان شکل گیری عکس روی صفحه استفاده می کنند.

افست تغذیه کاغذ

تغذیه کاغذ اشاره به ورق یا رول های کاغذ دارد که با یک میله مکش به چاپ فرستاده می شوند. میله مکش هر ورق را برداشته و به محل مورد نظر می رساند، پس از خروج کاغذ از زیر چاپ ورق بعدی را قرار می دهد. یک چاپ لیتوگرافی از قوانین خود برای درج جوهر روی کاغذ استفاده می کند ( همانطور که قبلاً توضیح داده شد). لیتو تغذیه کاغذ معمولاً برای چاپ مجلات، بروشورها،تبلیغات استفاده می شود.

 

sheet-fed offset pressافست تغذیه کاغذ

چاپ کامل

چاپ کامل که به چاپ دوبلکس نیز معروف است همزمان روی هر دو سمت کاغذ چاپ می کند. چاپ های وب و تغذیه کاغذ معمولاً توانایی چاپ دورو در یک مرحله را دارند.

کپی های افست

چاپ های کوچک لیتو افست برای چاپ سریع، با کیفیت تک رنگ یا دو رنگ کپی هایی تا حداکثر سایز ۱۲ در ۱۸ اینچ استفاده می شوند.سرعت چاپ آن ها معمولاً ۱۲۰۰۰ نسخه در ساعت است. کاربردی رایج در چاپ پاکت نامه ها، برچسب، پوشه، گزارش و… دارند.

سیستم فیدر یا تغذیه

این سیستم وظیفه مطمئن شدن از حرکت صحیح کاغذ در طول چاپ را دارد.

سیستم جوهر و چاپ

بخش چاپ شامل سیستم های مختلفی است. سیستم رطوبت دهی صفحه را با غلطک های آب مرطوب می کند. سیستم جوهر از غلطک ها برای انتقال جوهر به صفحه و سیلندر های روکش و سپس به لایه ها استفاده می کند. سیلندر صفحه مکانی است که تمام صفحات دارای تصویر قرار گرفته اند. در نهایت از روکش و سیلندرهای فشار برای انتقال به لایه در حرکت در طول چاپ استفاده می شود.

سیستم ارسال

این سیستم آخرین مقصد در پروسه چاپ به شمار می رود. وقتی کاغذ به این سیستم می رسد توقفی برای چک جوهر و میزان ثبت و چگالی آن صورت می گیرد.

لغزش

تولید یا چاپ دوباره عکس روی قبلی را لغزش می گویند. یعنی دو تصویر روی هم می افتند.

 

افست تغذیه وب

افست تغذیه وب اشاره به کاربرد رول های (یا تارها) کاغذ استفاده شده در چاپ دارد. معمولاً برای چاپ ۵ تا ۱۰ هزار نسخه به کار گرفته می شود. استفاده رایج از چاپ وب در روزنامه ها، مجلات، کتاب ها صورت می گیرد. تغذیه وب به دو کلاس عمومی تقسیم می شوند. چاپ گرمایشی و سرمایشی. که تفاوت آن ها در مدل خشک شدن جوهر است. جوهر در وب سرمایشی با عبور و جذب در کاغذ خشک می شود و در گرمایشی با لامپ و هیترهای خنک کننده خشک شده و روی کاغذ نشانده می شود. وب گرمایشی توانایی چاپ روی کاغذ های کتد شده و معمولی را دارند. در حالیکه وب سرمایشی فقط مخصوص چاپ کاغذهای معمولی و کتد نشده هستند (مانند روزنامه ها). بعضی از افست های وب سرمایشی دارای خنک کننده های گرمایشی و یا لامپ های ماورائ بنفشی هستند تا بتوانند نقاط رنگی چاپ را با گرما و نقاط سیاه و سفید را با روش سرمایشی چاپ کنند.

افست وب در چاپ های گسترده با ۱۰ تا ۲۰ هزار نسخه مقرون به صرفه هستند. وقتی زمان اتمام چاپ مد نظر باشد، سرعت چاپ فاکتور تعیین کننده ای در انتخاب نوع چاپ است. بعضی از چاپگرهای وب سرعتی حدود ۹۱۵ متر در دقیق یا سریعتر را دارند. علاوه بر مزیت سرعت بعضی از افست های وب قابلیت برش، سوراخ کردن و بسته بندی را نیز دارند.

 

 

قیاس چاپ تغذیه کاغذ با تغذیه وب

تغذیه کاغذ مزیت های زیادی را ارائه می کند. به علت اینکه ورق های کاغذ مجزا و تک تک به چاپ تغذیه می شوند، سایزهای متنوعی کاغذ در این چاپ به کار می رود . همچنین از کاغذ های باطله برای مرحله تست چاپ نیز می توان استفاده کرد که این کار هزینه آماده سازی را کاهش می دهد. البته کاغذهای باطله ضررهای زیادی نیز دارند زیرا دارای گرد و غبار و ذرات پودر افست هستند که آن ها را به سیلندرهای پلیت و روکش انتقال می دهند و باعث ایجاد نقص در ورق های چاپ می شوند. چاپ تغذیه وب از سوی دیگر بسیار سریعتر هستند.

 

جوهر

جوهرهای مورد استفاده در افست نسبت به مابقی روش های چاپ بسیار چسبناک تر هستند. جوهر های چسبناک زیادی برای استفاده در افست لیتو موجود است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. جوهرها بسته به سرمایشی، گرمایشی، فرابنفشی یا لیزری تقسیم می شوند. تعادل بین میزان جوهر و آب در چاپ بسیار مهم است. اگر این تعادل درست برقرار نشده باشد، مشکلات فراوانی از جمله کیفیت چاپ، آبکی بودن پیش از حد که باعث سرریزی و سرخوردن جوهر می شود بهم خوردن چگالی جوهر که موجب خشک نشدن درست آن می شود و… را بوجود می آورد.

 

 

 

 

این نوشته را به اشتراک بگذارید

نظرات (3)

  • محمد پاسخی برای %s بگذارید

    سلام
    ممنون از محتوای خوبی که منتشر میکنید.

    ما به همراه یک گروه از متخصصین حوزه
    وب گروه تلگرامی جامعه وبمستران
    ایران را لانچ کردیم.
    با توجه به اینکه شما هم در این زمینه
    فعال هستید خوشحال می شیم به ما بپیوندید تا تعاملات مفیدی باهم
    داشته باشیم

    در زمان نصب ۱۳۹۶-۱۲-۲۶ خطایی رخ داد: ۲:۲۳ ب٫ظ
    • فروشگاه پیروزگر پاسخی برای %s بگذارید

      سلام. ممنون از توجه شما. پیروز باشید.

      در زمان نصب ۱۳۹۶-۱۲-۲۶ خطایی رخ داد: ۳:۳۱ ب٫ظ
  • چاپ افست پاسخی برای %s بگذارید

    سلام
    ضمن تشکر از مطلب مفیدتون، شما برای یک چاپخانه معمولی و با سفارش نه چندان زیاد چه دستگاه افستی را پیشنهاد می کنید، هم اکنون مجموعه ما بیشتر سفارشات تیراژ بالا را به همکاران دیگه واگذار می کند.
    با تشکر

    در زمان نصب ۱۳۹۷-۰۹-۲۶ خطایی رخ داد: ۱:۳۴ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ