جوهر جامد(Solid Ink)

بازگشت به وبلاگ
Solid ink sticks

جوهر جامد(Solid Ink)

جوهر جامد(Solid Ink)

جوهر جامد(Solid Ink) ذرات رنگدانه فشرده شده و تعبیه شده در موم و وکس هستند که شباهت زیادی با مدادرنگی دارند. این جوهر ها به وسیله حرارت در سطح کاغذ قرار می گیرند.

تاریخچه

جوهر جامد برای اولین بار توسط شرکت تکنوریکس در سال ۱۹۸۶ به بازار عرضه شد. در سال ۲۰۰۰ شرکت زیراکس حق امتیاز بخش رنگ و جوهر این شرکت را خریداری کرد. اولین چاپگر دارای تکنولوژی جوهر جامد در سال ۱۹۸۸ به نام SI-480 وارد بازار شد.

تکنولوژی

چاپگرهای جوهر جامد از تیکه های جوهر جامد به جای جوهر مایع یا تونر برای چاپ استفاده می کنند. تکنولوژی عموم  آن ها به این گونه است که تکه های کوچک جوهر واقع در یک قیف  توسط یک دنده کرم مانند وارد هد شده و در آنجا به وسیله گرما ذوب می شوند و روی کاغذ چاپ می کنند(روند چاپی مشابه چاپگرهای لیزری).

Solid Ink Printers

کیفیت

زیراکس ادعا دارد که حاصل کار چاپگرهای جوهر جامد، رنگهایی طبیعی تر، استفاده از آن ها راحت تر و با محیط زیست سازگارترند. کیفیت چاپ این پرینترها استثنایی با وضوح رنگ عالی است که حتی روی کاغذ های ساده و سفید ارزان قیمت و یا استفاده از جوهر معمولی و نامرغوب بهترین نتیجه را در بر دارد.

طول عمر

در ابتدا بعد از چاپ با جوهر جامد به راحتی میتوانستیم جوهر را از کاغذ بتراشیم  اما با پیشرفت تکنولوژی و کوتاه شدن ارتفاع شمع دستگاه طول عمر و استقامت چاپ بالا رفت.  نقطه جوش جوهر در این چاپگرها شبیه نقطه جوش آب است در نتیجه چاپ های انجام شده در مجاورت گرما آسیبی نمی بینند. آزمایشات نشان داده است که چاپ جوهرهای جامد کمرنگ یا خدشه دار نمی شوند و طول عمری مشابه پرینتر های لیزری دارند.

محیط زیست

سالانه ۵۰۰ میلیون کارتریج جوهرافشان پسماند می شوند و بین ۴۵۰ تا ۱۰۰۰ سال طول میکشد تا بازیافت طبیعی شوند. زیراکس ادعا دارد که چاپگرهای جوهر جامد ۹۰ درصد ضایعات کمتری نسبت به پرینترهای جوهرافشان و لیزری دارند.

 

 

 

 

 

این نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ