جوهر سرپایان

بازگشت به وبلاگ
جوهر سرپایان

جوهر سرپایان

جوهر سرپایان

جوهر سرپایان یک نوع جوهر پیگمنت تیره است که توسط اکثر سرپایان در آب آزاد می شود که معمولاً  یک مکانیزم فرار است. تمامی سرپایان به استثنای ملوانک و کریتا توانایی رها پخش جوهر را دارند.

جوهر از کیسه جوهر  (بین آبشش ها قرار دارد) خارج می شود و پراکندگی بیشتری دارند زمانیکه رها شدن آن با فشار سیفون مانند آب همراه می شود. رنگ تیره آن به علت ماده اصلی تشکیل دهنده آن که ملانین نام دارد بوجود می آید. هر کدام از گونه های سرپایان جوهر با تفاوت رنگ جزیی تولید می کنند. عموماً هشت پا جوهر مشکی، ماهی مرکب مشکی-آبی و ده پا یا سپیداج حوهری متمایل به قهوه ای تولید می کند.

جوهر سرپایانرفتار جوهردهی

دو رفتار متمایز از جوهردهی در سرپایان مشاهده شده است. اولی آزاد کردن مقدار زیادی جوهر درون آب توسط سرپایان است تا ابری افشانده و تیره تولید کنند (شبیه دود). این کار جلوی دید شکارچی را می گیرد و به سرپایان اجازه فرار می دهد. دومی آزاد کردن پودومورف (کریستالی شامل یک ماده معدنی) است، ابرهایی کوچکر از جوهر با محتوای مخاطی بزرگتر که باعث می شود مدت بیشتری در آن شکل ابری باقی بمانند. پودومورف ها معمولاً حجم و شکل یکسانی با سرپایانی که آن ها را آزاد می کنند دارند که شکارچیان را دچار توهم میکند.

جوهر سرپایانترکیبات شیمیایی

جوهر سرپایان شامل تعدادی ترکیبات شیمیایی با تغلیظ هایبسته به هر گونه  متفاوت است. با این حال مواد تشکیل دهنده اصلی ملانین و مخاط هستند. این جوهر همچنین می تواند شامل تیروزیناز (نوعی مس)، دوپامین، لوودوپا به همراه مقدار کمی آمینو اسید هایی نظیر تائورین، اسید آسپارتیک، لیزین و … می باشد.

استفاده انسانی

از جوهر سرپایان همانطور که از اسمش پیداست در گذشته برای خودکارها و روان نویس ها کاربرد داشتند. استفاده امروزی جوهر سرپایان معمولاً محدود به آشپزی در ژاپن و مدیترانه است که برای رنگرزی غذا و طعم دهی آن برای مثال در پاستا و سس ها استفاده می شود.

مطالعات نشان داده است که جوهر سرپایان برای بعضی سلول ها مانند سلول های تومور سمی است. از این جوهر ها برای خاصیت ضد سرطانی روی موش ها تحقیقات صورت گرفته است.

 

این نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ