دستگاه فتوکپی

بازگشت به وبلاگ

دستگاه فتوکپی

دستگاه فتوکپی

دستگاه کپی یا فتوکپی ماشینی است که از اسناد متنی و تصویری نسخه کپی ارزان و سریع تهیه می کند. اکثر کپی های امروزی از تکنولوژی به نام زیراکسوگرافی استفاده می کنند. یک پروسه خشک است که شارژهای الکترواستاتیک روی یک تصویرسنج (فتوگرامتر) حساس به نور برای اول جذب و سپس انتقال ذرات تونر روی کاغذ برای فرم دادن تصویر استفاده می شود. سپس از گرما، فشار یا ترکیبی از هر دو استفاده می شود تا تونر را روی کاغذ فیوز یا گداخته کند. دستگاه های کپی از تکنولوژی های دیگر مانند جوهرافشان نیز استفاده می کنند اما زیراکسوگرافی معمول ترین روش است. فتوکپی زیراکسوگرافی اداری و تبلیغاتی به وسیله شرکت زیراکس در ۱۹۵۹ معرفی شد و به تدریج جایگزین سایر روش های کپی برداری ساخته شده از جمله کاغذ کاربن، ماشین میموگرافی و … شد.

دستگاه فتوکپیفتوکپی به طور گسترده در دستگاه های تجاری، دولتی و آموزشی به کار می رود. در حالیکه پیش بینی هایی مبنی بر منسوخ شدن ماشین های فتوکپی به علت استفاده رو به رشد از داده های دیجیتالی و انتقال مجازی آن ها شده بود، اما هنوز فتوکپی ها به طور گستره مورد استفاده قرار می گیرند.

تاریخچه

چستر کلارکسون، مخترع ماشین فتوکپی در اصل یک وکیل ثبت اختراع بود. او که خود یک محقق و مخترع بود در شغل خود نیازمند تهیه تعداد بالایی کپی از اوراق مهم بود. کلارکسون که بیماری التهاب مفاصل داشت این کار را بسیار طاقت فرسا می دانست. این مشکل وی را به انجام آزمایش های مختلف تشویق کرد. کلارکسون از آشپزخانه خود برای انجام آزمایش های زیراکسوگرافی استفاده می کرد. او اولین کپی خود را با استفاده از یک پلیت از جنس زینک پوشیده با سولفور تهیه کرد و در سال ۱۹۳۸ اقدام به ثبت اختراع خود نمود. کلارکسون تلاش زیادی برای فروش خود به شرکت های مربوطه کرد اما شکست خورد. زیرا هنوز در مرحله توسعه بود. در آن زمان کپی در شرکت ها با کاغذ کربن یا دستگاه دستی کپی صورت می گرفت و نیازی به استفاده از ماشین اتومات احساس نمی شد. طرح کلارکسون توسط شرکت های بزرگی مانند IBM  جنرال الکتریک رد شد.

در سال ۱۹۴۴ موسسه یادبود باتله یک سازمان خیریه آمریکایی برای سرمایه گذاری روی اختراع کلارکسون، با وی قرارداد بست. در ۱۹۴۷ شرکت هالوید با باتله قرارداد بست. لایسنس این ماشین های کپی را خریداری و شروع به تولید آن ها کرد. یک سال بعد شرکت هالوید نام خود را به زیراکس تغییر داد. در سال ۱۹۴۹ شرکت زیراکس اولین دستگاه زیراکسوگرافی خود با نام مدل A وارد بازار کرد. فتوکپی رنگی از سال ۱۹۵۰ موجود شد.

مزایای کلیدی فتوکپی

  • استفاده از کاغذهای ساده، معمولی و اداری
  • چاپ یا کپی دو رو
  • قابلیت اسکن چندین صفحه به طور اتوماتیک
  • مرتب سازی صفحات در سینی خروجی

چگونه کار می کند؟

  1. شارژ: درام چرخشی (سیلندری) به وسیله یک سیم ولتاژ بالا یا یک غلطک شارژی به نام کورونا شارژ می شود. درام یک پوشش یا کتینگ از مواد هادی و عکسبرداری دارد. یک عکس بردار یا هادی نور یک نیمه رسانا است که زمانیکه در معرض نور قرار می گیرد رسانا می شود.
  2. افشا نور: یک نور روشن به سند اصلی می تابد. نواحی سفید سند نور را به درام رسانا هدایت می کنند. نواحی در معرض نور درام، رسانا می شوند و تخلیه می شوند. اما نواحی که در معرض نور نیستند همان نواحی سیاه و تصویر دار سند هستند و شارژ منفی می گیرند.
  3. ظهور و توسعه: تونر بار مثبت می گیرد و زمانی که به درام بار منفی برای توسعه و ظهور عکس اعمال می شود، جذب آن شده و به نواحی بار منفی می چسپد.
  4. انتقال: عکس از تونر روی سطح درام با یک شارژ منفی بزرگتر از شار درام به سطح کاغذ منتقل می شود.
  5. فیوز یا گداختن: تونر ذوب شده و با غلطک های گرمایی و فشاری با کاغذ ترکیب می شود.

یک نگاتیو فتوکپی رنگ های سند را در هنگام تهیه کپی معکوس می کند. یعنی در نگاتیو حروف سیاه روی سطح سفید به رنگ سفید روی یک سطح سیاه نمایش داده می شوند. گاهی اوقات کپی نگاتیوی از اسناد کمرنگ و قدیمی کیفیت بهتری از خود سند دارند و خواناتر و پررنگ تر هستند.

مشکلات حق کپی

مواد و متریال فتوکپی که مربوط به حق کپی است مانند کتاب ها یا مقالات علمی در اکثر کشورها محدودیت هایی دارند. این امر عادی است. برای اینکه هزینه خرید یک کتاب برای استفاده از یک مقاله آن می تواند اضافی باشد، قانون استفاده یا کپی منصفانه و قانونی برای اهداف مشخص وجود دارد. همچنین برای جلوگیری از تکثیر تقلبی اسناد مهم از جمله اوراق بانکی قوانینی وضع شده است. بعضی از شرکت ها و بانک ها تکنولوژی های ضد تقلب به پول خود مانند واتر مارک، هولوگرام و… اضافه می کنند.

 

این نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ