چاپ اینتاگلیو

بازگشت به وبلاگ
اینتاگلیو

چاپ اینتاگلیو

چاپ اینتاگلیو

چاپ اینتاگلیو به خانواده ای از تکنولوژی های چاپ می گویند که عکس روی یک سطح (صفحه) برش می خورد. خطوط برش خورده یا گود شده جوهر را روی خود نگه می دارند. معمولاً صفحات یا ماتریکس های برش از مس و زینک ساخته می شوند. این برش ها با استفاده از روش هایی مانند حکاکی، چاپ فلزی، گراورسازی، قلم زنی و… ساخته می شوند.

اینتاگلیوپروسه

در چاپ اینتاگلیو، خطوط چاپ به وسیله ابزار برش دهی که با آن بورین می گویند روی یک صفحه فلزی برش داده می شود. که در این حالت به چاپ حکاکی نیز معروف است. نوع دیگری از چاپ است که از خاصیت خوردگی اسیدها استفاده می کند و به آن قلم زنی می گویند. در قلم زنی برای مثال،صفحه با یک ماده وکسی یا رزینی مقاوم در مقابل اسید پوشیده شده است. با یک سوزن یا ابزاری مشابه عکس روی سطح حکاکی می شود و طرح روی سطح صفحه نقش خورده و پیدا می شود. صفحه در اسید قرار داده می شود. اسید مقاطعی از صفحه را که لمس می کند، می خورد. وقتی نقاط مد نظر از صفحه کاملاً خورده شد، صفحه از اسید برداشته می شود و سطح صفحه برای قدم بعدی آماده می شود.

برای چاپ یک صفحه اینتاگلیو، جوهر با استفاده از مالش یا ضربه روی سطح صفحه اعمال می شود تا امام سطوح ریز برش خورده را پر کند. سپس سطح صفحه با یک پارچه تمیز می شود. یک مرحله تمیزکاری نهایی با یک روزنامه یا پارچه صورت می گیرد تا جوهر فقط در برش ها باقی بماند.

یک عدد کاغذ مرطوب روی سطح بالای صفحه قرار می گیرد. هنگامیکه صفحه به مرحله چاپ و پرس رفت، این کاغذ به روزنه های جوهر نفوذ می کند. کاغذ و صفحه سپس با یک روکش ضخیم پوشیده می شوند تا از وارد شدن فشار یکسان به تمامی نقاط صفحه در طول چاپ اطمینان حاصل کند. در طول چاپ غلطک های فشاری نیروی زیادی را به روکش وارد می کنند تا کاغذ را به درزهای صفحه فشار دهند. در آخر روکش برداشته شده و عکس و کاغذ هویدا می شوند.

اینتاگلیوتاریخچه

چاپ اینتاگلیو بعد از چاپ نقش چوبی به اروپا وارد شد. اولین نمونه های انجام شده با این چاپ و باقی مانده ورق های بازی هستند که به سال ۱۴۳۰ میلادی ساخته شده در کشور آلمان باز می گردد. زمانی از این چاپ برای تمام چاپ ها شامل اوراق بانکی، گواهی نامه ها، روزنامه، کتاب، نقشه و … استفاده می شد. امروزه حکاکی های اینتاگلیو به طور عمده برای پول کاغذ یا پلاستیکی، پاسپورت ها، اوراق بانکی و… استفاده می شود. از جمله هنرمندان معروفی که از این نوع چاپ استفاده می کردند می توان به پابلو پیکاسو و فرانسیس گویا اشاره کرد.

اینتاگلیواینتاگلیو

این نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ