چاپ لاتکس

بازگشت به وبلاگ
چاپ لاتکس

چاپ لاتکس

چاپ لاتکس

چاپ لاتکس تکنولوژی جدید چاپ است که رفته رفته جایگزین چاپ سالونت می شود.

جوهر های سالونت سالیان زیادی است که در صنعت چاپ به کار می روند اما لاتکس تکنولوژی رو به رشد است که توجهات را به  خود جلب کرده است. از لحاظ ظاهری پرینترهای سالونت و لاتکس به دید کاربر مشابه یک دیگر هستند. دستگاه های عریض که رول های بنر، پوستر، تابلو  و … را چاپ و تغذیه می کنند. همپوشانی بین دو تکنولوژی وجود دارد. هر دو عملکردی یکسان از لحاظ کیفیت چاپ و عملکرد در فضای باز ذارند.

مزیت بزرگ لاتکس این است که چاپ ها به محض اینکه از پرینتر خارج  می شوند، خشک هستند و نیازی نیست برای گاززدایی کنار گذاشته شوند. نیازی به لمینیت چاپ ها نیست. چاپ ها تا ۳ سال در فضای باز بدون لمینیت و تا ۵ سال لمینیت شده عمر دارند. برخلاف جوهرهای سالونت که بوی زننده ای دارند (البته در فضای باز مشکلی ایجاد نمی کند)، جوهرهای لاتکس بویی نداشته و در نتیجه برای چاپ های فضای بسته یا غذایی نیز به کار می روند.

Hp بزرگترین و موفق ترین تولید کننده جوهر های لاتکس است. جوهر های لاتکس hp تا ۷۰ درصد از آب تشکیل شده و شامل ترکیبات آلی فرار نمی باشند. HP این ادعا را دارد که چاپ پایانی لاتکس با سالونت متفاوت است و چاپی طبیعی تر دارد. همچنین پرینترهای لاتکس نیاز به نگهداری کمتر دارند و تمیز کننده اتوماتیک دارد که نیاز به اپراتور را به صفر می رساند.

چاپ لاتکسالبته طیف رسانه بیشتری را می توان در چاپ سالونت در حال حاضر نسبت به لاتکی به کار برد. مزیت اصلی سالونت تکنولوژی تست شده و جواب گرفته آن است. همچنین چاپ سالونت به علت ارزانتر بودن جوهرهای آن نسبت به مواد مصرفی لاتکس، مقرون به صرفه تر هستند.

هر دو شرکت Hp و میماکی پیشنهاد می دهند که لاتکس برای بعضی کاربردها مانند چاپ کاغذ دیواری مناسب تر می باشد. در نتیجه می توان اینطور استنباط کرد که تفاوت اصلی چاپ سالونت و لاتکس  استفاده چاپ آن ها در فضای داخلی یا بیرونی است. البته معمولاً بوی سالونت به محض گاززدایی بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین می رود. شرکت اپسون نیز این ادعا را دارد که شرکت گواهینامه های لازمی را دارد که نشان می دهد پرینترهای سالونت این شرکت برای تولید کاغذ دیواری های مصرفی در محیط بیمارستان یا مدرسه مناسب می باشد.

چاپ لاتکسملاحظات محیطی

یکی دیگر از مزیت های اصلی لاتکس تکنولوژی سبزتر آن نسبت به سالونت است زیرا بیش از ۶۰ درصد جوهر لاتکس را آب تشکیل می دهد. جوهر سالونت به داخل رسانه نفوذ می کند اما جوهر لاتکس روی سطح می نشیند و واکنشی نمی دهد و در نتیجه بازیافت بهتری دارد. اگرچه از لحاظ زیست محیطی استفاده از آب به عنوان حامل مایع خوب به نظر می آید اما آب نیازمند حرارت بسیار بیشتری برای بخار شدن نسبت به الکل که به عنوان حامل در بسیاری از جوهر های سالونت به کار می رود، است. اپسون ادعا دارد که پرینترهایش از ۶۵۰ وات انرژی در چاپ لاتکس استفاده می کنند. این عدد در بعضی پرینترهای لاتکس به ۴۰۰۰ وات نیز می رسد.

چاپ لاتکسلاتکس چیست؟

در اصل، جوهرهای لاتکس، که به جوهرهای رزین نیز معروف هستند، از نوعی پلیمر استفاده می کنند که پیگمنت ها یا دانه های رنگ را کپسوله کردع و سپس در آب که به عنوان حامل مایع به کار می رود معلق می شوند.که در هد پرینتر افشان می شوند. حرارت برای بخار کردن و حذف آب به کار می رود و پلیمرها را فعال کرده تا پیگمنها را به رسانه بچسبانند.

بازار لاتکس دست HP است. شاید علت اصلی آن تکنولوژی هد چاپ حرارتی Hp است که با ین چاپ سازگاری بالا دارد. HP بیش از ۱۰ سال است که پرینترهای لاتکس خود را می فروشد و این تکنولوژی را صیقل داده و نسل جدید از جوهرهای لاتکس خود را وارد بازار کرد. این پرینترها معمولاً شش رنگ است. میماکی نیز پرینتر و جوهر لاتکس خود را دارد و از هد ریکو قطره بر تقاضا استفاده می کند. مزیت اصلی میماکی نیاز به دمای پایین تر آن و استفاده از رنگ ها بیشتر مثل سفیذ، سبز و نارنجی است. اگر چه دستگاه های گرانتی نسبت به HP هستند.

چاپ لاتکس

این نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ