چاپ لنتیکولار

بازگشت به وبلاگ
لنتیکولار

چاپ لنتیکولار

چاپ لنتیکولار

چاپ لنتیکولار تکنولوژی است که از لنزهای لنتیکولار (مجموعه ای از لنزهای بزرگنمایی است که به طوری طراحی شده اند که هنگام مشاهده از زوایای مختلف، تصاویر مختلف تولید شوند) استفاده می کند. تا تصاویر چاپ شده با عمق خیالی تولید شود یا توانایی تغییر یا حرکت عکس وقتی از زوایای مختلف به آن نگاه می کنیم را پیدا کند.

مثال های چاپ لنتیکولار شامل هولوگرام، باز و بسته یا پلک زدن چشم ها در تصاویر با تغییر زاویه دور و گرافیک های تبلیغاتی مدرن که پیغام آن ها با تغییر زاویه دید عوض می شود.

اصطلاحات محاوره ای برای چاپ های لنتیکولار عبارتند از سوسویی، چشمکی، تصاویر جنبنده، کارت های کجکی و … است. همچنین علائم تجاری Vari-Vue و Magic Motion اغلب برای تصاویر لنتیکولار استفاده می شوند (بدون توجه به سازنده اصلی). در بریتانیا، آمریکا و ایران همچنین به عنوان هولوگرام نیز شناخته می شوند.

لنتیکولار
لنز لنتیکولار

فرآیند

چاپ لنتیکولار یک فرآیند چند مرحله ای است که شامل ساخت یک تصویر لنتیکولار از حداقل دو عکس مفرد و ترکیب آن با لنزهای لنتیکولار می باشد. از این فرآیند می توان برای ساخت فریم های مختلف انیمیشن (برای یک افکت حرکتی)، جایگذاری لایه های مختلف با افزایش های مختلف (برای افکت سه بعدی)، یا به سادگی برای نمایش یک دسته تصاویر متناوب که به نظر می رسد به هم دیگر تبدیل می شوند، استفاده کرد. به محض اینکه تصاویر مختلف جمع آوری شد، آن ها را به صورت فایل های فریم مختلف و مفرد تخت می کنند. و سپس به صورت دیجیتال به یک فایل نهایی مفرد ترکیب می شود (پروسه ای به نام اینترلیس یا درهم آمیختن).

از آن جا عکس در هم آمیخته می تواند مستقیم به پشت لنزها (سمت صاف) چاپ شود، یا روی یک سطح ( ایده آل روی یک کاغذ مصنوعی) چاپ شده و به لنزها لمینیت شود. وقتی به پشت لنزها چاپ می شود، ثبت حیاتی اسلایس های عکس های درهم آمیخته باید به درستی در طی پروسه لیتوگرافی یا پروسه سیلک اسکرین صورت بگیرد. درغیر این صورت تصویر های ضعیف و بدی حاصل می شود. البته تصویر بی کیفیت ممکن است حاصل از انتخاب نادرست دسته تصاویر باشد.

لنتیکولار
لنتیکولار

انیمیشن یا سه بعدی

چاپ لنتیکولار ترکیبی دو یا تعداد بیشتری از تصاویر مختلف رابه سادگی با تغییر زاویه دید چاپ نشان می دهد. اگر تصاویر بیشتری (بیش از ۳۰ عکس) استفاده شود، چاپ حالت انیمیشن ثانیه ای را پیدا می کند. اگرچه بیشتر به صورت شیت تولید می شوند، با ترکیب عکس های ساده یا رنگ های مختلف اثر هنری، تصاویر لنتیکولار ممکن است روی رول تولید شود تا افکت های سه بعدی وتغییرات رنگ مشهود شوند.

متناوباً می شود با تصاویر مختلف از یک جسم که با تغییر زاویه بسیار بسیار جزئی گرفته می شود با چاپ لنتیکولار جلوه سه بعدی به تصاویر بخشید. جلوه های سه بعدی می توانند با حرکت از راست به چپ یا برعکس نمایان شود (در این نوع حرکت چشم چب با تفاوت جزئی در زاویه نسبت به چشم راست تصویر را می بیند که باعث بروز جلوه سه بعدی می شود). جلوه های دیگر مانند حرکتی یا موشن، زوم یا مورف با حرکت بالا به پایین چشم بهتر نمایان می شود.

استفاده های تبلیغاتی زیادی برای تصاویر لنتیکولار وجود دارد که از PVC، APET، آکریلیک و PETG و… ساخته می شوند. اخیراً نیز تصاویر لنتیکولار فرمت بزرگ (بالای ۲متر) در سینماها و روی اتوبوس ها استفاده می شوند.

ساخت

هر عکس به صورت نوارهایی تنظیم می شود که سپس با یک یا تعداد بیشتری از تصاویر تنظیم شده مشابه ترکیب می شوند. این ها بشت یک قطعه پلاستیک چاپ می شوند با یک سری لنز نازک که در سمت دیگر آن قرار داده شده است. تصاویر روی کاغذ نیز می توانند چاپ شوند و سپس روی پلاستیک تعبیه و قرار داده شوند. با بروز تکنولوژی های جدید لنزها نیز به همان روش چاپ عکس چاپ می شوند. چاپ لنزها یا روی دو سمت یک جسم ترنسپرینت یا روی همان سمت کاغذ چاپ می شوند که سپس با یک برگ پلاستیک یا طلق ترنسپرنت پوشش می شوند که در عوض با چندین لایه وارنیش برای ساخت لنزها چاپ می شود.

لنزها به دقت با مشبک ها یا نوارهای عکس ردیف می شوند. نور از هر نوار با زاویه جزئی متفاوت بازتاب می شوند. اما نور تولید شده از پیکسل های یک عکس اصلی جهت یکسانی دارد. نتیجه این است که یک چشم وقتی به چاپ نگاه می کند یک عکس مفرد و کامل می بیند اما وقتی دو چشم با هم نگاه می کند به صورت سه بعدی نمایان می شود.

انواع چاپ لنتیکولار

سه نوع اصلی از این چاپ وجود دارد که تمایز آنها در تغییر در میزان زاویه نگاه به عکس از است.

چاپ تبدیلی: دو یا تعداد بیشتری عکس متفاوت استفاده می شوند، و لنزها طوری طراحی شده اند که نسبتاً نیازمند تغییر بزرگ در زاویه دید است تا عکس دیگر نمایان شود. این چاپ اجازه می دهد تا بینندگان به راحتی عکس اصلی را ببینند و تغییر جزئی در زاویه عکس را عوض نمی کند.

چاپ انیمیشن: در این چاپ تغییرات زاویه دید متوسط است. بنابراین درحالیکه هر دو چشم معمولا یک تصویر را می بینند، تغییر و حرکت جزئی با عثت نمایان شدن تصویر بعدی از سری تصاویر می شود. ۲ یا تعداد بیشتری تصویر متوالی با تفاوت های جزئی بین هر عکس و عکس بعدی استفاده می شوند. از این تکنیک می توان برای ساخت یک عکس با جلوه حرکتی، یا ایجاد جلوه زوم یا مورف استفاه کرد که در آن ها سایز یا شکل عکس با تغییر می کند.

چاپ جلوه برجسته: در ین چاپ برای نمایان شدن جلوه تغییرات زاویه ای کمی مورد نیاز است. بنابراین هر چشم یک دید با تفاوت جزئی دارد. این چاپ جلوه سه بعدی بدون نیاز به عینک های مخصوص را از دو یا تعداد بیشتری عکس خلق می کند.

لنتیکولار

فرآیند ساخت

چاپ

ساخت تصاویر لنتیکولار نیازمند تکنیک های چاپی است که برای چاپ روی مواد ترموپلاستیک حساس مناسب باشد. از چاپ افست لیتوگرافیک معمولاً استفاده می شود تا از کیفیت خوب تصاویر اطمینان حاصل شود. دستگاه های چاپ لنتیکولار باید قابلیت تنظیم تصویر در گام های ۱۰ میکرومتری داشته باشد. معمولا از جوهرهای UV استفاده می شوند چون سریع خشک می شوند.

لنتیکولار

این نوشته را به اشتراک بگذارید

نظرات (3)

  • علی پاسخی برای %s بگذارید

    با تشکر از مقالۀ خوش‌قلم و مرتب‌تون.
    من یه سوال داشتم، می‌خواستم بدونم این لنز لنتیکولار که می‌گید توی ایران هم گیر میاد؟ جایی می‌دونید که این ورقه‌ها رو بفروشه یا نه؟

    در زمان نصب ۱۳۹۷-۱۰-۲۳ خطایی رخ داد: ۶:۱۱ ق٫ظ
    • فروشگاه پیروزگر پاسخی برای %s بگذارید

      ممنون از توجه شما. بله در ایران هست. با یک سرچ در گوگل می توانید فروشنده ها را پیدا کنید.

      در زمان نصب ۱۳۹۷-۱۰-۲۳ خطایی رخ داد: ۱:۱۷ ب٫ظ
      • حسین پاسخی برای %s بگذارید

        گشتیم نبود چه راهی پیشنهاد میکنین؟

        در زمان نصب ۱۳۹۷-۱۲-۲۱ خطایی رخ داد: ۶:۲۶ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ