چاپ ویسکوزیته

بازگشت به وبلاگ
چاپ ویسکوزیته

چاپ ویسکوزیته

چاپ ویسکوزیته

چاپ ویسکوزیته یک تکنیک چاپ چند رنگ است که ترکیبی از قواعد چاپ ریلیف و اینتاگلیو است. این روش توسط استنلی ویلیام هایتر مهندسی شده است.

این پروسه چاپ از خاصیت چسبناکی یا ویسکوزیتی برای چاپ رنگ های مختلف با استفاده از یک صفحه بهره می برد. ( به جای استفاده از صفحه ای جداکانه برای هر رنگ). از این تکنیک بیشتر برای چاپ آثار هنری یا نسخه های اورجینال با تیراژ محدود استفاده می شود زیرا سرعت این چاپ کمی کند است.

چاپ ویسکوزیته رنگی از جمله پیشرفته ترین زیرشاخه های اینتاگلیو است. این چاپ توسط گروهی هنرمند در اواسط دهه ۱۹۵۰ میلادی در پاریس توسعه یافت.

پروسه

سه تا چهار رنگ جوهر هر کدام با میزان ویسکوزیتی متفاوت در این روش ترکیب می شوند. میزان چسبناکی جوهر با اضافه کردن روغن کتان تنظیم می شود. پلیت های این چاپ معمولاً از جنس مس یا زینک (مشابه اینتاگلیو) می باشند. هنرمند طرح را روی پلیت به صورت بافت یا خطوط قلم می زند. سپس صفحه در چند مرحله جوهر دهی می شود.

اولین جوهر غلظت مناسبی دارد و وسیکوزیتی آن بالا است. این جوهر با فشار به تورفتگی های صفحه وارد می شودو سپس از روی سطح صفحه پاک می شود.

جوهر رنگ دوم کمترین ویسکوزیتی را دارد و به سطح پلیت با یک غلطک سخت لاستیکی اعمال می شود. تا در یک عبور غلطک کل سطح صفحه را پوشش داده و به بالاترین و روترین نقاط صفحه منتقل شود.

رنگ سوم با سختی و استقامت بیشتر با یک غلطک نرمتر به نواحی گودتر صفحه اعمال می شود. ویسکوزیتی متفاوت جوهرها باعث ترکیب نشدن آنها می شود.

رنگ چهارم که حتی ویسکوزیتی کمتری دارد می تواند در این مرحله اعمال شود. این رنگ را روی یک پلیت شیشه ای پخش و سپس به پلت چاپ فشرده می شود تا جوهر فقط در بالاترین نقاط پلیت فلزی بشیند یا با یک غلطک سخت با فشار کم اعمال می شود.

یک برگ چاپ سپس روی پلیت قرار داده شده و پرس می شود. که تمام رنگ ها را همزمان چاپ می کند.

این نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به وبلاگ