تونر (Toner)

تونر (Toner)

toner

تونر (Toner)

تونر (Toner) پودری است شامل ذرات کوچک رنگدانه در چاپگرهای لیزری (با کارتریج تونر) برای چاپ متن و عکس روی کاغذ استفاده می شود.

اندازه و ساخت

تونرهای اولیه از ترکیب پودر کربن و اکسید آهن تولید می شدند اما به مرور زمان برای بهبود کیفیت چاپ پلیمر هم به آن ها اضافه شد. فرمول های ساختاری تونر از سازنده ای به سازنده ای متفاوت است. بیشترین تفاوت در تنوع فرمول ها، اندازه گرانول و نقطه ذوب می باشد. در اصل اندازه ذرات تونر بین ۱۴ تا ۱۶ میکرومتر یا بزرگتر بود اما برای بهبود کیفیت تصویر سایز ذرات کاهش یافته که نهایتاً به عنوان مثال برای رزولشن ۶۰۰dpi، بین ۸ تا ۱۰ میکرومتر شد.

نحوه کار

در دستگاه های فتوکپی قدیمی ، کربن ارزان قیمت به وسیله کاربر از یک شیشه به مخزن ماشین ریخته می شد. برای نخستین بار در سال ۱۹۸۴ شرکت Hewlett-Packard یا همان HP پرینتر لیزری معرفی کرد که مستقیماً تونر را از کارتریج مهر و موم شده دریافت می کرد. چاپگر لیزری از یک نور شدید برای شارژ یک درام چرخنده استفاده می کند که باعث جذب ذرات تونر می شود. سپس درام با استفاده از گرما تونر را به کاغذ می چسپاند و ذرات را روی سطح می نشاند.

شست و شو

تونر روی پوست با آب سرد قابل شست و شو است اما آب گرم یا داغ باعث پخش دن تونر می شود. نهایتاً تونر از روی پوست تمیز می شود اما از روی پارچه پاک نمی شود.

ریسک های سلامتی

تونر به عنوان یک پودر می تواند برای مدت زمانی روی هوا معلق بماند و در مقایسه با غبار موجود در هوا تاثیرات سلامتی قابل توجهی دارد. افرادی با شرایط تنفسی خاص مانند آسم یا برونشیت در صورت استشمام تونر با مشکلات جزیی مواجه می شوند.

رنگ و کیفیت

تونرهای  کارتریج لیزری مورد استفاده در چاپگر و دستگاه های کپی رنگی از چهار رنگ CMYK استفاده می کنند که باعث پوشش دهی طیف وسیع رنگی می شود. اگرچه چاپگرهای لیزری از جوهرافشان سریعتر هستند اما کیفیت رنگ ها تولید شده توسط آن ها کمتر است.

فروشگاه پیروزگر-غفاری

مشاهده تمامی نوشته های نویسنده

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای الزامی میبایست تکمیل شوند.

بازگشت به بالا