کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه

glossy papers

کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه به کاغذ کتد شده (روکش دار شده) کفته می شود که به اهداف مختلف مانند براق شدن ظاهر کاغذ تا داشتن سطحی بسیار صاف طراحی شده است. انواع بسیار متنوعی از کاغذ گلاسه در بازار موجود است.

کائولین

برای مدت زمانی طولانی کاغذ گلاسه که بیشتر در مجلات به کار گرفته می شد از یک خمیر (گل) سفید رنگ به نام کائولین ساخته می شد. نام کائولین از مکانی در چین به نام کائو – لینگ گرفته شده است. این مکان دارای معادنی است که از آن ها پروسلان (Procelain) برداشت می شود. پروسلان به فراورده‌های سرامیکی شیشه‌ای و سفید اعم از لعابدار و بدون لعاب که برای مصارف فنی بکار می‌رود، گفته می‌شود. از این خمیر برای پر کردن فضای بین فیبرهای کاغذ و کتینگ سطح کاغذ استفاده می شد تا سطحی صاف و براق تهیه شود. این کار کاغذ را برای تهیه عکس مخصوصاً چاپ رنگی مناسب می کند. از کائولین استفاده های دیگری ( به عنوان مثال: مکمل در رنگ و پلاستیک و در داروسازی ) می شود اما بیشترین استفاده از آن در صنایع کاغذ است. البته این در آینده ای نزدیک ممکن است تغییر کند. به نظر می آید قدم بزرگی در جهت استفاده از کلسیم کربنات ارزان قیمت برداشته شده است.

 

Kaolin

 

ایالت جورجیا آمریکا به عنوان بزرگترین تهیه کنند کائولین دنیا از کاهش ذخیره ماده ابراز نگرانی کرده است. به همین دلیل گاهی اوقات به کائولین طلای سفید نیز می گویند.

کائولین شامل سطوح بالای اورانیوم و توریم مخرب است و این باعث می شود در مواردی که از کاغذ گلاسه استفاده می شود مثل مجلات درجه رادیواکتیو بالاتری نسبت به کاغذ معمولی دارند. میزان فعالیت رادیواکتیو یک یا دو تا مجله به حدی نیست که به راحتی قابل اندازه گیری باشد اما ممکن است یک کامیون از آن ها دارای میزان قابل ملاحظه ای باشد که در مانیتور و شاخص رادیواکتیو مشخص باشد.

کاغذ گلاسه از دو لحاظ سنجیده می شود:

۱)کاغذی که ظاهر مناسب داشته باشد. در خصوصیاتی مانند رنگ، روشنی، صافی، کدورت در مورد ظاهر کاغذ مورد قیاس واقع می شوند

۲)کاغذی که چاپ مناسب داشته باشد. در خصوصیاتی مانند جذب جوهر، رنگدانه های جوهر مورد قیاس واقع می شوند.

برای رسیدن به بهترین حالت این خصوصیات کائولین با موادی دیگر از جمله: کلسیم کربنات، بنتونیت، تالک و… ترکیب می شود.

برای خرید انواع کاغذ گلاسه به فروشگاه وبسایت مراجعه کنید.

فروشگاه پیروزگر-غفاری

مشاهده تمامی نوشته های نویسنده

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای الزامی میبایست تکمیل شوند.

بازگشت به بالا